Ce cuptor cu microunde sa cumpar?

Fie ca vrei sa gatesti sau sa incalzesti anumite alimente, cuptorul cu microunde este aparatul ce iti ofera posibilitatea sa faci aceste lucruri rapid si foarte usor.
Daca doresti sa achizitionezi un cuptor cu microunde, chiar daca sunt foarte multe modele din care poti alege, trebuie sa stii ca alegerea unui cuptor nu este foarte complicata.

Vezi cele mai apreciate modele!

Principalele criterii de alegere sunt:

Puterea (exprimata in wati)

Modelele actuale au marja de putere cuprinsa intre 700-900 W, ar mai fi cateva exceptii cu puteri de peste 1000 de wati insa trebuie sa le luati in seama doar daca va permite buzunarul.
Ce este aceasta putere in wati a cuptoarelor cu microunde?
Cu cat puterea este mai mare cu atat capacitatea de incalzire este mai mare, adica cuptorul cu o putere in wati mai mare va putea incalzi mai rapid alimentele.

Grill

Functia grill va permite sa gatiti in cuptorul cu microunde tot ce puteti gati si in cuptorul clasic. O functie utila pentru pizza, friptura si alte preparate care se gatesc in cuptor. In alta ordine de ideei, daca aveti deja un cuptor clasic(cum ar fi cel de la aragaz), aceasta functie nu va mai fi chiar atat de utila avand in vedere ca doar cateva cuptoare cu aceasta functie pot ajunge la performantele unui cuptor.

Panoul de comanda(Mecanic sau Digital)

Daca va uitati la specificatii unele modele au panou de comanda mecanic iar altele digital.
Care dintre acestea doua este mai bun? Inainte de a da raspunsul trebuie sa explicam putin diferenta dintre ele.
Cele care au panoul de comanda mecanic au de regula doua butoane rotative de unde puteti regla puterea si timpul de functionare. Panoul de comanda este relativ usor de folosit, insa da batai de cap atunci cand se doreste incalzirea unor alimente intr-o durata foarte precisa de timp(de exemplu 1 minut si 20 de secunde), doar cineva cu dexteritate poate potrivi timpul la fix.
Panoul de comanda digital ofera posibilitatea setarii timpului precis, acces rapid catre functiile aparatului, unele modele au pe controlul digital programe preselectate pentru anumite alimente(ex. pizza congelata, paste congelate, bauturi).
Fiind mult mai practic panoul digital noi il recomandam ca criteriu de alegere.

Functie dezghetare

Este foarte utila, va scapa de lasatul produselor la dezghetat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *