Ce masina de spalat sa aleg?

Masina de spalat se poate spune ca este lucrul cel mai de pret pentru o femeie. Atunci cand se strica nu-i a buna, trebuie facuta o achizitie rapida pentru ca nimanui nu ii place sa spele lucrurile cu mana. Numai vorbim de apa si detergentul consumat in exces facand aceasta operatiune.

Asadar, ce masina de spalat sa aleg?

Vezi cele mai apreciate modele

Criteriile principale de alegere sunt urmatoarele: dimensiuni, capacitate de incarcare, rotatii pe minut la stoarcere, programe, zgomot si vibratii, design si in cele din urma pretul.
Stim ca majoritatea celor care locuiesc la bloc tintesc catre masini de spalat de dimensiuni mai mici pentru a incape in baie. Cele mai populare sunt masinile cu incarcare verticala care sunt mai inguste decat cele cu incarcare frontala. Insa eu cred ca o alegere mai buna ar fi masinile de spalat slim cu incarcare frontala.
Ce tipuri de masini de spalat automate de dimensiuni mai mici exista?
Incarcare verticala
masina de spalat verticala
Acest tip il recomand in special persoanelor care au probleme cu aplecatul si ridicatul greutatiilor de jos dar si celor care nu dispun de foarte mult spatiu. Singurul lucru care ar fi de spus contra acestui tip este lipsa stabilitatii la stoarcere insa nu este valabil pentru toate modelele.

 Incarcare frontala Slim
masina de spalat slimAvajele sunt dimensiunile reduse (la unele modele ajung ca adancimea sa fie identica cu cea a verticalelor adica 40 cm, un exemplu este acest model cu capacitate de incarcare de 6 kg si 1200 de RPM), capacitati de incarcare pana la 7 kg si tehnologii foarte pupulare care nu pot fi regasite pe cele verticale, de exemplu sistemul direct drive.

Capacitati de incarcare
Masinile care sunt acum pe piata dispun de capacitati de incarcare de la 4kg la 8 kg. La ce ajuta o capacitate mai mare de incarcare?
Reduce fregventa spalarilor care contribuie in special la economisirea energiei electrice dar in acelasi timp contribuie sa scutirea timpului.
Rotatii pe minut
Pe scurt, cu cat mai mult cu atat mai bine.
Programe
In afara de o multitudine de programe pentru fiecare tip de material in parte, o masina ar trebui sa dispuna si de programe scurte de spalare. Unele modele duc acest lucru la extrem punandu-va la dispozitie si programe de 15 minute sau optiunea de a alege pur si simplu cat sa dureze programul de spalare.
Zgomot si vibratii
Un criteriu foarte important la o masina de spalat este de a fi stabila si silentioasa. Multe modele ofera acest beneficiu insa cele mai silentioase sunt cele care au implementat sistemul Direct Drive.
Cum functioneaza Direct Drive?
La masinile care nu utilizeaza acest sistem antrenarea tamburului se face prin angrenarea acestuia cu ajutorul unei curele atasate peste fulia tamburului si axul motorului. La masinile care utilizeaza sistemul Direct Drive motorul este atasat direct pe axul tamburului nemaifiind nevoie de curea.
Cu ajutorul acestui sistem zgomotul este inexistent iar de vibratii nici nu poate fi vorba. Utilizatorii fiind foarte incantati de acest lucru iar ca un pronostic pentru viitor, majoritatea modelelor pot avea acest sistem implementat.

1 Comment

  1. Salut, uite ca am gasit aceasta pagina despre Ce masina
    de spalat sa aleg?. Pot spune ca saitul cumparainteligent.com este printre cele
    mai bune saituri web de pe web-ul romanesc. Mult spor in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *