Ce televizor sa aleg?

Evolutia tehnologiei de care televizoarele au avut parte in ultima perioada de timp este foarte apreciata, tehnologia smart castigand o multime de fani si in Romania.
De la aplicatii inteligente, imagine incredibil de clara odata cu aparitia televizoarelor cu rezolutie Full HD si Ultra HD pana la suport 3d sunt doar cateva dintre functiile pe care tehnologia ni le-a pus pe tava.
Daca doriti sa cumparati un televizor nou iar alegerea voastra este putin ingreunata de multimea modelelor existente pe piata si din care puteti alege, in urmatorul articol vom incerca sa explicam tot ce trebuie stiut pentru a achizitiona televizorul potrivit cerintelor voastre.

Vezi cele mai apreciate modele!

Principalul criteriu in alegerea televizorului este diagonala. Lasand la o parte tendinta de a cumpara televizoare cu diagonala cat mai mare trebuie sa aflati diagonala potrivita incaperii sau mai exact distantei de vizionare. Diagonala se calculeaza in felul urmator: Se inmulteste diagonala ( de exemplu 80cm) cu 1,5 iar rezultatul va fi distanta in metri minima de unde se poate privi la televizor, in cazul de fata minimul este de 1,2m , apoi inmultiti diagonala cu 3 iar rezultatul va fi distanta in metri maxima de la care se poate privi la televizor, respectiv 2,4m. O distanta mai mica sau mai mare decat cele calculate poate oferi o experienta vizuala nu foarte placuta, asadar este recomandat sa se tina cont de acest criteriu.

Un alt criteriu foarte important este rezolutia ecranului. Cele mai bune in acest moment sunt Full HD(1920 × 1080 pixeli) si UltraHD(3840 x 2048 pixeli), aici ar fi destul de multe lucruri de explicat insa pentru a nu intinde o poliloghie trebuie sa stiti ca deocamdata nu ne putem bucura de foarte mult continut in format 4k pe care sa il putem viziona pe televizoarele UltraHD, nu exista nicio televiziune care sa transmita la rezolutie 4k iar cantitatea de continut video la aceasta rezolutie de pe platformele Youtube si Vimeo este destul de mica.
Daca spuneti NU din start UltraHD-urilor va ramane sa alegeti intre HD ready(1366 x 768 pixeli) si Full HD. Dupa parerea noastra televizoarele HD ready sunt doar o solutie pentru buget, avantajele unor astfel de produse sunt preturile mai mici si compatibilitatea cu fisiere full hd in sensul ca poate rula continut Full HD scaland imaginea, insa nu poate afisa rezolutia de 1920 x 1080 pixeli.
Daca doriti sa nu platiti o suma astronomica pe un televizor dar sa va bucurati de o calitate de vizionare inalta, rezolutia Full HD este cea mai buna alegere.

 • Ce conectori si conexiuni ar trebui sa se gaseasca neaparat pe un televizor?
  Conectori:
  Iesire audio digitala
  Intrare USB 2.0
  Intrare component
  Intrare Scart (RGB)
  Minijack casti
  Port HDMI
  Conexiuni:
  Slot CI+
  HDMI
  SCART
  Iar smart tv-urile ar trebui sa aiba in plus conexiuni de retea, wi-fi integrat si conector RJ-45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *