Merita sa cumparati o masina de spalat rufe cu uscator?

masina de spalat cu uscator hotpoint, clasa aAtunci cand va aflati in cautarea unei masini de spalat, este bine sa luati in considerare o serie de aspecte importante. Asta deoarece nu va cumparati in fiecare zi electrocasnice de mari dimensiuni, iar daca o alegere potrivita va poate costa putin mai mult decat v-ati fi asteptat, un model cu performante slabe va poate face sa regretati decizia. Cea mai buna masina de spalat este cea cu uscator inclus, deoarece ofera o multime de avantaje fata de cele obisnuite.

Pe langa faptul ca ocupa mult mai putin spatiu acolo unde o veti aseza, o masina de spalat rufe cu uscator poate costa mai putin decat una pentru spalat si alta pentru uscat la un loc. In plus, este mai usor de folosit si poate usca in mod automat hainele dupa spalarea lor. Daca doriti uscarea automata a hainelor este recomandat insa sa incarcati masina mai putin, deoarece capacitatea de uscare este intotdeauna sub cea de spalare.

Caracteristicile importante ale masinii de spalat cu uscator

masina de spalat cu uscator lg, capacitate de spalare de 8 kgPentru a stabili capacitatea de spalare necesara, este important sa va ganditi la ce cantitate de haine spalati deodata de obicei. O masina cu capacitate mare este o investitie buna daca spalati frecvent cantitati mari de haine, sau daca aveti de gand sa faceti asta pe viitor. Totusi, o capacitate de spalare de aproximativ 6 kg este considerata de multi suficienta.

Fiecare model are o eficienta energetica anume, clasificata pe clase energetice. Cele mai eficiente astfel de clase sunt A+++, A++ si A+, asadar pentru a face economie la curentul electric va trebui sa alegeti un aparat care sa faca parte din una dintre aceste clase. In unele cazuri producatorul specifica si consumul aproximativ de kWh/an si consumul de litri de apa/an.

Printre alti factori de care ar trebui sa tineti cont se afla programele de spalare si nivelul de zgomot produs. Programele de spalare trebuie sa fie in numar cat mai mare, sau cel putin cele de care aveti nevoie. Consultati cu atentie descrierea produsului pentru a stabili daca are programele necesare. Este bine sa alegeti un model care sa faca un zgomot in timpul centrifugarii de maxim 70 dB. Retineti ca zgomotul in timpul centrifugarii este mai mic decat cel produs in timpul spalarii hainelor.

Care sunt cele mai fiabile masini de spalat cu uscator?

Exista o multime de branduri prezente in tara noastra, insa calitatea oferita poate diferi destul de mult, atat in functie de producator, cat si de la un model la altul. Un studiu recent, efectuat pe 35000 de persoane de catre o asociatie de consumatori, a stabilit ca printre cei mai buni producatori se afla Miele, Bosch, Zanussi si Electrolux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *